vrijdag 1 juni 2012


Batterijen voor je mobiel. Ze gaan altijd snel leeg, en op vakantie helemaal, als je wat vaker foto's maakt, en door de felle zon het scherm op maximaal contrast moet zetten. Ik doe op mijn Huawei-telefoon ongeveer 8-10 uur met een batterij, voor een beetje vakantiedag is dat aan de krappe kant. Mijn ervaring met opladen in de auto is dat het enorm lang duurt voordat de batterij vol is, het voordeel van de lader is dan dat de batterij niet leegloopt. Ook een manier om de tijd stil te zetten ;-)

Vorig jaar had ik het nog deftig opgelost door een extra dikke batterij te kopen, voor mijn HTC Wildfire. Deze bestaan niet voor een HUAWEI, dus ik moest wat anders verzinnen.

Daarom heb ik bij www.dealextreme.com twee extra batterijen aangeschaft. Die waren samen 5 euro, en werden gratis opgestuurd vanuit Hong Kong. Nu was ik door een wikipedia/google+ contact getipt dat ik er dan ook beter een externe oplader bij kan kopen, dan kan ik die extra batterijen namelijk opladen buiten de telefoon. Die hadden ze niet bij DealExtreme, maar wel bij EBay, voor minder dan vier euro. Deze kwam gisteren binnen.

Er zit een (opklapbare) stekker aan, met twee platte pootjes met een gat erin. Die kunnen zo niet in het stopcontact, en de klikstekkers die ik van andere apparaten had, die passen niet. Dus heb ik op DealExtreme nog weer een stekker gekocht, voor 75 cent. Inclusief verzending, wederom. Voor minder dan tien euro heb ik dus twee batterijen, een oplader en een stekker.

Er zit ook nog een USB-poort op de lader, zodat je met een USB-kabel je telefoon (e-reader, tablet, etc) er mee kunt opladen, terwijl de oplader zelf je batterij oplaadt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten