woensdag 29 augustus 2018

YouTube Music


Het was al aangekondigd, maar sinds vandaag is het er: YouTube Music, en als je al betaalt voor Google Play Music, dan kun je het ook gebruiken. Daarom hier even mijn eerste indrukken.

Omdat wij al een family-account op GPMaa hebben (14.99 euro/maand voor zes gebruikers), kunnen we met de hele familie gebruik maken van zowel GPM als YTM. 

De site is best simpel, ik vind het een beetje lijken op Spotify. Je ziet wat suggesties, en als je gaat zoeken kom je albums en nummers tegen, en natuurlijk ook video's. Ik denk dat in die video's de meerwaarde moet gaan zitten, het is altijd leuk om van je favoriete artiest wat volledige live registraties te kunnen terugzien. Hopelijk wordt dat dan niet vervuild door korte snippets van fans met een mobieltje in het publiek, want daar ga je geen 10 euro per maand voor betalen.

Iets anders dat opvalt als Google Play Music-gebruiker: de playlists. Je ziet op YouTube Music niet de playlists van GPM, maar de playlists die je eventueel al had aangemaakt op YouTube. Op zich geen verassing, maar als je enkel voor de muziek gaat heb je wellicht niet zoveel aan deze playlists. Hopelijk kun je je playlists van GPM omzetten naar YTM.
Ik zag wel dat er playlists van andere gebruikers in de zoekresultaten naar voren komen, dus openbaar gedeelde playlists kun je zoeken, en gebruiken.

De Android-app is net zo minimalistisch als de website. Afspelen kan wel in de achtergrond (natuurlijk), en je hebt een switch om het videobeeld aan/uit te zetten. Daarmee kun je een videoregistratie van een liveconcert op de achtergrond streamen, zonder beeld en met beperkte bandbreedte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten