woensdag 18 juli 2018

Zweden-Noorwegen-dag 8-naar huis

Aan alles komt een eind, en hoewel alle begin moeilijk is, is het eind vaak lang en zwaar.
Vandaag stond er een lange rit naar huis op de planning, snelweg en Autobahn. Je hoopt 200 te kunnen rijden, maar meestal eindigt het met Stau und Baustellen, en zo was het vandaag uiteindelijk ook. Maar omdat ik op tijd was vertrokken, was ik toch om zes uur thuis.

Maar eerst 's-morgens begonnen om 7:00 uur met een goed ontbijt in Hotel Randers. Het ontbijt is daar zeer goed, en zo was het vandaag dan ook weer. Ze hadden zwaar volkorenbrood, dus ik hoefde niet zo heel veel te eten om vol te zitten.

Om tien voor acht zat ik in de auto voor de terugweg. De Deense snelweg is behoorlijk saai, en niet echt heel erg druk, dus het schoot best op, maar het is best nog een eind naar de Duitse grens. Maar eenmaal in Duitsland begon het feest, overal was de snelweg opengebroken (Baustelle) en moest je over zo'n smal spoor 60km/u rijden. Op een plek waren zelfs twee vrachtwagens op elkaar geknald, en moest de politie er ook nog tussendoor.

Onderweg kreeg ik trek, en omdat de hamburgers me toch niet echt trokken, en het ook druk was bij de Burger King, heb ik Leberkäse gegeten. In Eching kregen we dat nog wel eens met de lunch, de lokale collega's vonden het altijd een waar feest. Het smaakt een klein beetje naar rookworst van de Hema.

In Nederland was het weer ouderwets druk op de snelweg, maar gelukkig stond de file enkel aan de andere kant van de vangrails. Thuis nog even de huurauto gewassen om hem morgen ochtend schoon weer in te kunnen leveren.er zat toch iemand op me te wachten, thuis ;-)


827 km naar huis1 opmerking: