maandag 9 juli 2018

Marley Spoon

Twee weken geleden stond er een meiske voor de deur, die ons vol vuur vertelde over Marley Spoon, een eten-bezorg-bedrijf die je kant en klare recepten aan huis levert. Doorgaans kopen wij helemaal niets aan de deur, maar omdat de kinderen allebei vol verwachting bij de deur stonden te luisteren, vroeg ik hen aan het eind of ze het wat vonden. Omdat ze doorgaans elke dag hoopvol vragen "wat eten we vandaag", en doorgaans een van de twee wel teleurgesteld is als het geen frietjes of pasta is, leek het me leuk om op deze manier te proberen of dat de stress aan tafel kon bedwingen.

Aan de deur hebben we gelijk de android app op mijn telefoon gezet, waarmee je je bestellingen simpel kunt beheren. In een week krijg je voor drie dagen eten, samen met een duidelijk recept, alleen dingen als peper en zout, meel of olie om te bakken moet je dan zelf al in huis hebben. Je kunt kiezen uit twaalf gerechten, waarvan je er dan drie uitkiest. Deze worden dan op een dagdeel bezorgd, wij hadden gekozen voor zondagmiddag. De dag voor de bezorger komt, wordt het bezorg-window nog per mail tot een uur gespecificeerd. En afgelopen zondag stond er inderdaad op de afgesproken tijd iemand voor de deur met een gekoelde doos vol eten. Na het zetten van een handtekening voor ontvangst konden we drie papieren zakken vanuit een handige doos zo in de koelkast zetten.

We hadden een zak met vis, hierop zat een duidelijke sticker met eat me first. Vis kun je beter dagvers eten, vandaar. Vanavond aten we dus zelfgemaakte kibbeling.
Het recept staat op een grote kaart, waarop duidelijk staat wat je in de zak krijgt, (zie foto hieronder), wat je zelf nog in huis moet hebben (meel, olie), en welk keukengerei je nodig hebt (oven, garde, bakpapier, etc). Als je dat op tijd doorleest, kan het eigenlijk niet meer fout gaan.

Als je de zak uitpakt, valt op dat er wel relatief veel verpakking inzit. Twee sachets met mayonaise, twee plastic zakjes paneermeel, kappertjes in plastic. Dat zet het verhaal van "betrokken van lokale boeren" wel weer een beetje in de schaduw. De aardappels zaten in een papieren zak, en de winterpeen zat er gewoon los in. Dat is prima natuurlijk! Dat de vis niet in een papieren zakje komt begrijp ik nog wel, maar de peterselie hoeft van mij niet in plastic.

Het gerecht was prima gelukt, en omdat we vandaag met z'n drie├źn aten, was het ook genoeg. Als mijn puber-zoon ook nog thuis was geweest, was het wel karig geworden. Het is duidelijk voor drie grote of vier kleine eters bedoeld. Voor ons een nadeel.

Het voordeel van geen boodschappen doen heeft wel een prijs. Je betaalt 60 euro voor drie dagen, daarmee eet je dus voor 20 euro per dag. Als ik zelf boodschappen ga doen voor 1 avond, betaal ik meestal 10 euro, en dan zit er vaak ook brood en melk bij, die we nu toch nog steeds wel moeten gaan halen. Maar voor die prijs krijg je dan wel lekkere recepten die je anders niet snel zou maken, dus wellicht is dit gewoon leuk om af en toe er tussendoor te mixen.

Je kunt heel makkelijk in de app een week overslaan, en enkele weken vooruit plannen. Je zit daarmee niet vast aan een duur en opdringerig abonnement.

Ik zal na de vakantie, als we wat meer dingen gemaakt hebben, en ook wat meer ervaring met het systeem hebben, er nog eens wat over schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten